[10 martie 2020 - Curs deschis] Rolul jurnalismului în (de)construcția stereotipurilor de gen

posted Mar 8, 2020, 4:06 AM by Centrul pentru Politicile Egalitatii de Sanse ‎(FSPUB)‎   [ updated Mar 8, 2020, 8:06 AM ]


Marți, 10 martie 2020, orele 18.00 
Facultatea de Arhitectură Ioan Mincu, str. Academiei 
Sala A (Gabriel Sudan) 


Oana Sandu, reporteră la Decât o revistă (DoR) 

va vorbi studenților de la 
Masterul Politicile egalității de șanse în context românesc și european despre 


Rolul jurnalismului în (de)construcția stereotipurilor de gen 


Prezentarea va avea loc în cadrul cursului Gender : construcție identitară și egalitate de șanse. În mod excepțional, cursul de marți va fi deschis tuturor studenților FSPUB interesați de subiect. 

Dat fiind că numărul de locuri este limitat, participarea trebuie confirmată până luni seara (9 Martie) la adresa de mail : cpes@fspub.unibuc.ro

  

Oana Sandu, reporteră Decât o Revistă, scrie un newsletter lunar despre Violența în familie :

Sunt Oana Sandu și sunt reporter la DoR. Anul acesta fac 15 ani de jurnalism, timp în care am intervievat probabil mii de oameni și am scris despre zeci de subiecte, printre care: sărăcie și discriminare, autism, box feminin, tezaure monetare sau urmările incendiului Colectiv.  

În ultimii ani, am devenit interesată de problemele cu care femeile din România se confruntă, de la sistemul de nașteri, la maternitate, inegalitate de gen și violență în familie. Recent, am scris povestea Nicoletei Botan, o femeie de 39 de ani, mamă a doi copii mici și directoarea unei grădinițe private din București. În ianuarie 2018, Nicoleta a fost ucisă de soțul ei, deși avea un ordin de protecție împotriva lui. 

Scriu despre cum putem găsi, ca societate, soluții împotriva violenței în familie. Caut idei ale organizațiilor neguvernamentale, ale sistemului public și ale specialiștilor despre cum putem preveni și combate violența domestică. 

Ca parte din acest proces, scriu și acest newsletter lunar în care voi povesti ce documentez și scriu, ce găsesc pe teren, cum reușesc alte țări să lupte împotriva violenței în familie și a inegalității de gen. (https://www.dor.ro/violenta/)

Comments